SMP Logga

CE-märkning

Oavsett om du tillverkar en enstaka produkt, maskin eller vill CE-märka hela maskinlinjer så kan vi hjälpa dig. Vi erbjuder rådgivning, utbildning, riskanalys, inspektion av nya maskiner, statusbedömning av befintliga maskiner, EG-typkontroll av maskiner och skyddskläder samt intern tillverkningskontroll och verifikation av enstaka objekt enligt bullerdirektivet.

Syfte

SMP hjälper dig igenom processen med CE-märkning. Fördelen med att anlita oss i din CE-märkningsprocess är att du får en opartisk och kompetent genomgång av din produkt eller anläggning.

Många produkter måste CE-märkas innan de sätts på marknaden. Det är tillverkaren, eller i vissa fall importören, som skall utföra CE-märkningen och ta ansvar för den. Processen kan vara komplex att överblicka om man inte är insatt i den. Vi på SMP Maskinsäkerhet har både verktygen och erfarenheten för att kunna hjälpa er.

Metod

Vi kan hjälpa till med rådgivning, utbildning, riskanalys, inspektion av nya maskiner, statusbedömning av befintliga maskiner, typkontroll av maskiner och skyddskläder samt intern tillverkningskontroll och verifikation av enstaka objekt enligt bullerdirektivet.

Hur mycket hjälp ni vill ha, och i vilken form ni vill ha hjälpen avgör ni. Vårt mål med denna tjänst är att vara ett bollplank för er.

Leveranser

Vi dokumenterar varje ärende där någon form av bedömning ingår i en sammanfattande rapport där eventuella avvikelser ingår. Avvikelserna förklaras och svårighetsgrad sätts. Om ni så önskar lämnar vi en slutrapport när eventuella avvikelser är åtgärdade och alla krav är uppfyllda. I samband med detta utfärdar vi också de intyg som kan vara nödvändiga för er CE-märkning.

 

Kontakt

Hittar du inte det du söker eller är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Beställning

Kontakta någon av personerna nedan för mer information eller beställning

Fakta

Tjänst

Vi guidar dig genom CE-märkningsprocessen och är specialister även där det krävs särskild kompetens och anmält organ.

Certifiering

CE-märkning / Anmält organ, Övrig certifiering

Område

Certifiering, Produktsäkerhet

Leveransnivå

Oackrediterad

Standarder

EN 1501-1:2011/A1:2015, Direktiv 2006/42/EG

Pris

Pris vid offertförfrågan

Leveranstid

Vi dokumenterar varje ärende där någon form av bedömning ingår i en sammanfattande rapport inom tre veckor efter avslutat uppdrag.

Förberedelser

Kan variera – se separata informationsblad över våra standardtjänster.