SMP Logga

Johan Lundström välkomnas som affärsområdeschef

Man i svart tröja med vit logo (SMP) framför en maskin

Vi välkomnar Johan Lundström som affärsområdeschef. Johan har gedigen ledarerfarenhet och tillträder den nyinrättade befattningen den 1 januari 2024.

SMP Svensk Maskinprovning (SMP) förvärvades av Bilprovningen i juni. Arbetet med att integrera och utveckla dotterbolaget i koncernen pågår i ett högt tempo. Efter en omfattande rekryteringsprocess står det nu klart att Johan Lundström tillträder den nyinrättade befattningen som affärsområdeschef för SMP.

Ledare med teknisk erfarenhet

Med gedigen affärsförståelse och ledarerfarenhet är Johan väl rustad för rollen. Han kommer närmast från en befattning som regionchef i Bilprovningen och har dessförinnan innehaft andra ledande roller inom bolaget. Johan har tidigare arbetat inom Relacom, bland annat som teletekniker, och i början av sin karriär också som underhållsmekaniker och svetsare.

Johan bor med sin familj i Kalmar men kommer ursprungligen från Hultsfred där han är uppvuxen i en by på landet. Han gillar musik och idrott i alla dess slag och åker gärna skidor både på vatten och snö.

Imponerat under lång tid

- Vi är mycket glada att välkomna Johan Lundström som affärsområdeschef för SMP Svensk Maskinprovning AB. Johan har gjort ett imponerande arbete inom Bilprovningen under en lång tid. Med sina kunskaper och egenskaper kommer han att passa perfekt in i rollen att leda SMP framåt. Vi ser fram emot en givande, rolig och framgångsrik tid framöver under Johans ledning, säger Niklas Stragne, koncernchef och vd för Bilprovningen.

Enligt Johan är utnämningen ett viktigt steg i hans karriär och en möjlighet att bidra till SMP:s framtid:

- Jag är oerhört stolt över att ha fått förtroendet av koncernledningen att leda SMP och ser med spänning och ödmjukhet fram emot att ta mig an uppdraget, säger han i en kommentar.

Tillträder 1 januari 2024

Johan kommer i och med sin nya befattning att representera SMP i koncernens ledningsgrupp. Han tillträder sin nya befattning den 1 januari 2024.

Senast publicerad:

Det som skickas in till oss i detta formulär blir allmän handling: * (obligatorisk)
Det som skickas in till oss i detta formulär blir allmän handling: